Computer de birou, laptop, tabletă, smartphone, diverse gadget-uri, acestea sunt posibilitățile pe care le ai la dispoziție astfel încât să poți continua să studiezi virtual sau să lucrezi la distanță de acasă, în această perioadă.
Este necesar să deții un supercomputer cu caracteristici de performanță ridicate, pentru a studia sau lucra de acasă? Răspunsul este că depinde. Toate aplicațiile au cerințe minime pentru a funcționa corect. Pentru anumite platforme digitale educaționale, nevoile sunt foarte elementare. Mai precis, ai nevoie de un procesor de 1,5 Ghz, 512 MB RAM, un hard disk de 20 GB și o conexiune la internet de cel puțin 256 Kbps. Acestea sunt cele mai simple caracteristici pe care le poți avea pe laptopuri ieftine. Totuși, pentru a avea o performanță adecvată și a nu suferi prea mult disconfort, poate fi necesar să cauți caracteristici superioare.
În prezent, există laptopuri ieftine cunoscute sub denumirea de laptopuri „de intrare” care sunt proiectate și dezvoltate pentru a satisface nevoile de bază ale unui student mediu.
Aceasta înseamnă că aceste laptopuri ieftine vor avea suficientă memorie RAM, hard disk și putere de procesare pentru a rula mai multe aplicații în același timp, Windows 10, care este sistemul de operare, soluții de productivitate și teleconferință și Microsoft 365 (Word, Excel și Power Point), instrument chintesențial pentru crearea, colaborarea și utilizarea documentelor și stocare în cloud.
Configurația acestor laptopuri ieftine „de intrare” este, în general, o memorie RAM de 4 GB, hard disk SSD de 64 GB și procesor Intel Celeron Dual Core. Deși hard disk-ul de 64 GB poate părea prea puțin pentru tot conținutul pe care îl vei putea genera, acest lucru este contracarat de instrumente de stocare în cloud, cum ar fi OneDrive, Google Drive, Dropbox, printre altele, care oferă elevilor și lucrătorilor spațiu de stocare în cloud suplimentar.
În gama de prețuri mai mici vom avea în esență două opțiuni de laptopuri ieftine de luat în considerare: dispozitive care la nivel hardware îndeplinesc sarcinile de automatizare și de navigare de care avem nevoie, dar mai puțin confortabile de transportat din cauza designului, dimensiunilor și / sau greutății.
Cealaltă opțiune este a dispozitivelor care se remarcă prin ușurința lor, dar care ar putea să nu îndeplinească toate cerințele în ceea ce privește specificațiile. Cea mai bună alegere? Punctul intermediar dintre cele două, deși trebuie să ne sacrificăm într-o anumită secțiune.
O întrebare foarte frecventă este dacă preferăm un desktop sau un laptop și din nou răspunsul este: depinde. Dispozitivul care va fi utilizat de către un student trebuie să ia în considerare unii factori, inclusiv vârsta, profilul fiecărui utilizator și spațiul fizic alocat dispozitivului. Dar ambele opțiuni sunt recomandate studenților.
Când sunt mulți oameni care trebuie să facă activități digitale într-o casă, nu este suficient să ai un singur computer. Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că platformele educaționale au în general opțiuni mobile care pot fi accesate de pe dispozitive precum smartphone-uri sau tablete. Aceasta din urmă poate fi o opțiune bună, deoarece nu costă la fel de mult ca un laptop, dar cu accesorii adecvate poate funcționa ca unul.
Samsung, de exemplu, și-a lansat recent Galaxy Tab S6 Lite cu un ecran lat de 10,4 inci și margini subțiri. Este conceput pentru multitasking, luarea de notițe și vizionarea de videoclipuri sau filme.
De asemenea, modelele S și Note includ opțiunea Samsung DEX care, cu perifericele potrivite (monitor, tastatură și mouse), pot transforma smartphone-ul într-un computer desktop.
Dacă te-ai hotărât deja asupra unui computer desktop, un alt lucru pe care trebuie să îl iei este dimensiunea monitorului pe care urmează să îl alegi. Acest lucru va depinde de activitatea pe care urmează să o ai.
Unele caracteristici utile ale multor monitoare sale includ modul de citire, care previne oboseala ochilor prin reducerea luminii albastre și a stabilității imaginii. Și, pentru o experiență mai completă în gestionarea diferitelor sarcini (multi tasking), cel mai bine este să folosești monitoare UltraWide, care îți permit să gestionezi un ecran cu rezoluție 21:9.
Aceasta înseamnă cu 33% mai mult ecran și HDR 10 (High Dynamic Range), ceea ce îmbunătățește nivelul de culoare și luminozitate al ecranului. Monitoarele au funcția de control pe ecran, pentru a putea împărți ecranul în funcție de nevoi. De exemplu, având programe cum ar fi Zoom, utilitare Office și browsere de internet deschise simultan, fără a fi nevoie să minimizezi ecranele, face lucrul sau studiul mai eficient.
Ambele opțiuni pot fi valabile, cu condiția să te asiguri că le cumperi dntr-un loc sigur și de încredere, precum și să obții o garanție bună.
Un computer, de-a lungul vieții noastre profesionale și personale, devine un instrument indispensabil, prin urmare, înainte de a decide cu privire la orice echipament, important este să soliciți sfatul unui expert.
Leave a Comment